Ik zoek een boekhouder 

Aantal startende zzp'ers stijgt fors in 2019

4 juli 2019

De Kamer van Koophandel (KVK) ziet 11 procent meer startende ondernemers in eerste halfjaar van 2019. Met name het aantal zzp'ers blijft flink stijgen. 

In de eerste helft van 2019 heeft de KVK heeft beduidend meer startende ondernemers geregistreerd dan vorig jaar. De stijging bedraagt maar liefst 11% ten opzichte van vorig jaar. Op 1 juli waren er 1.956.396 ondernemingen ingeschreven in het register van de KVK.

Meer zzp'ers

Met name het aantal zzp'ers nam aanzienlijk toe. Het aantal fulltime zzp'ers groeide met 8 procent. De stijging van het aantal parttime zzp'ers nam zelfs met 25 procent toe. Verder stopten er 2.757 minder zzp'ers vergeleken met vorig jaar.

Meer online shop

Vooral in de sectoren detailhandel en horeca groeide het aantal startende ondernemingen. Opvallend was ook het aantal startende parttimers die kiezen voor een online winkel. Deze groep groeide met 92 procent in het eerste half jaar.

Terug naar overzicht


 
zzpboekhoudkantoor.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. akkoord